De juiste meubelverzorging

De beste verzorgingstips!

Veel meubels zijn een aanwinst voor het leven. Of het nu gaat om een kast, een vitrinekast, een dressoir of een bed – het hangt altijd af van de juiste verzorging. Wij hebben de beste tips voor je leren, gestoffeerde, rieten en houten meubels.
Inhoudsopgave

De beste manier om houten meubelen te onderhouden

Houten meubelen zijn stabiel en robuust. Het is ook relatief gemakkelijk te onderhouden. Het volstaat om ze af en toe af te nemen met een licht vochtige microvezeldoek. Kleine krasjes kunnen worden verwijderd met een beetje meubelpoets. Diepere groeven kunnen onzichtbaar worden gemaakt met kaarsvet. Wrijf met een kaars over het defecte deel van het meubel. Schraap de overtollige was eraf met een rozenhouten stokje. Daarna hoef je alleen nog maar af te nemen met een vochtige doek. Dat is het!

Hier vind je een selectie van geweldige onderhoudsproducten voor je houten meubels::

Lederen meubelen - de perfecte verzorging

Er bestaan speciale onderhoudsmiddelen voor lederen meubelen. Deze zijn echter meestal vrij duur in aanschaf. Gebruik in plaats daarvan natuurlijke kokosolie. Wrijf het dun in op het oppervlak. Krassen en doffe plekken zullen in een mum van tijd verdwijnen. Indien nodig kun je ook de houten structuren of natuurlijke houten elementen op je lederen meubels behandelen met een fijn laagje kokosolie. Zo gaat het materiaal weer glanzen en krijgt het zijn hoogwaardige karakter terug.

Gestoffeerde meubels houden van deze verzorging

Gestoffeerde meubels zijn relatief gevoelig voor vlekken. Stof en vuil dringen vaak diep door in de vezels en zijn uit ervaring moeilijk te verwijderen. Je kunt eventuele vlekken aanpakken door de oppervlakken nat te maken met een beetje azijn. Laat de vloeistof even intrekken en breng dan een beetje water aan op de bekleding. Ook hier kun je het met een paar bewegingen inwrijven en vervolgens afnemen met een droge badstof doek. Azijnessence heeft een speciale geur. Deze zal echter na korte tijd verdwijnen - en je kunt comfortabel achterover leunen op je gestoffeerde stoel of bank.

Met deze producten ben je perfect uitgerust voor het onderhoud van je gestoffeerde meubelen:

Rieten meubels hebben liefde en zorg nodig

Notenolie is het magische ingrediënt voor rieten meubelen. Zelfs als je het oppervlak van je rieten meubels af en toe vertroetelt met olijfolie, zal het materiaal lang soepel blijven. Als je oudere rieten meubels op een rommelmarkt hebt gekocht, is de kans groot dat het materiaal gebarsten en broos is. Verwennen met olijfolie of kokosolie kan echter wonderen doen. Het prachtige stuk straalt letterlijk in nieuwe pracht.

Inhoudsopgave

MeaVita biologische kokosolie in strijkglas, inheems, verpakking van 1 (1 x 1000 ml)

Kokosolie is een praktisch onderhoudsproduct voor lederen meubelen.

€13,99

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Vind geweldige meubels voor een budgetprijs

De juiste meubelverzorging

Vind je droombed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *